Perjantaipullapäivä

Näin perjantaisin on ollut aina kiva kerätä vähän vinkkejä, ajatuksia ja ideoita viikonloppuun ja niin aion tehdä jatkossakin. Postauksen nimenä luonnollisesti tuo. Lupaan myös perjantaisin vinkata aina hyväksi todetun tai kiinnostavan perjantaipullapaikan, luonnollisesti.

  • Tämän viikon perjantaipullat syödään, tattadadaa..Ikeassa. Minulla on sinne muutenkin asiaa, kolmevuotias haluaa pallomereen ja samalla on lounaskin helposti hoidettu. Vinkkaan tässä kuitenkin samalla viime viikon pullat, ne syötiin Kanniston leipomossa Punavuoressa ja se ei petä koskaan. Lapset rakastavat myös paikan nakkipiirakoita. Erityisesti paikan kardemummapullaa suosittelen.
  • Sarjavinkki viikolopulle: The Loudest Voice. Yhtä aikaa hyvä ja kamala. Sarja kertoo siis Fox News:n Roger Ailesta. Russel Crowea ja Sienna Milleriä on erittäin vaikea erottaa rooleistaan.
  • Me yritetään lukea tyttöjen kanssa aika paljon ja viimeistään päivän lukukiintiö täytetään sängyssä ennen nukkumaan menoa. Tässä kaksi hyvää suositusta juurikin kolmevuotiaalle. Kestosuosikkina meillä toimii Veera-kirjat, joissa siis seikkailee myös Tatu ja Patu. Niitä on ainakin kaksi ja molemmissa kirjoissa on aina kaksi tarinaa. Suosittelen tutustumaan. Tatu ja Patu sellaisenaan ovat vielä hieman haastellisia sanoisin ehkä alle viisivuotiaille, mutta Veera-kirjoissa heidän vierailunsa toimivat. Toinen ihan uusi suosikki on tämä. Kirja kertoo eskari-ikäisestä Hiirusta, mutta teksti on vielä sen verran yksinkertaista, että nuorempikin siitä selkeästi saa paljon irti. Kirjassa käsitellään pukemista, ostamista, tyhmää äitiä ja elämän pieniä iloja, ja osuu ainakin selkästi meidän kohta neljävuotiaan ajatuksiin tosi hyvin.
  • Eilen tein viimein härkislasagnea, se oli juuri niin hyvää kuin reseptistä saattoi odottaa, ja ennen kaikkea helppo tehdä. Teen varmasti toistekin. Kiitos teille arjen ruokabloggareille, että teette meidän muiden arjesta helpompaa ja herkullisempaa.
  • Liikaa en voi hehkuttaa tänä perjantaina myöskään metsälenkkien terapeuttista vaikutusta. Olemme tehneet niitä tässä alkusyksyn aikana viikottain, välillä useamminkin. Niidenhän ei tarvitse olla mitään kaksituntisia vaelluksia, vaan yhden Nuuksio-retken lisäksi olemme retkeilleet ihan tuossa lähimetsässä, välillä yli tunnin, välillä vartin. Jos lähdössä joku tökkii, niin eväiden maininta pukee jo vaatteet päälle lähes itsestään.
  • Metsälenkkeihin liittyen olen innostunut nyt erityisesti tänä vuonna sienestämisestä. Tai olen yrittänyt etsiä sieniä toisella silmällä ja valvoa lapsia toisella. Saldo ei vielä ainakaan kovin kummoinen ole ollut, kerran kannoin kotiin kuusi herkkutattia ja toisella kertaa pari kantarellia. Mutta sienten ihmettely lasten kanssa jo on ohjelmanumero sinänsä. Suppilovahveroiden lisäksi nuo onkin ne ruokasienet, mitkä tunnistan. Suppisten paras kausi taitaakin olla juuri alkanut.
  • Sienistä onkin helppo siirtyä suoraan aiheeseen muu ruoka ja ruokalaskut. Meillä menee aika paljon rahaa ruokaan ja olenkin ottanut nyt hetkelliseksi tavoitteeksi pohtia, mistä ruokalaskussa olisi mahdollista säästää. Rakastan ruokaa ja tykkään kokata, ja hyvä ja terveellinen ruoka on tärkeä osa meidän arkea. Suunnitelmallisuudesta on luonnollisesti iso apu, mutta ei meillä sekään aina ruokalaskua pienennä, että kävisin kerran viikossa sunnuntaina kaupassa koko viikolle. Tilanteet muuttuu ja välillä ei ehditä kokkaamaan ollenkaan, ja toisinaan aikaa riittää vain joihinkin tiettyihin ruokiin. Tästä johtuen olen nyt yrittänyt pitää aina pari reseptiä yhdellä kauppareissulla kerrallaan mielessä ja toteuttaa ne lähipäivinä varmasti. Toisinaan siitä edellisen päivän illallisesta riittää usein myös lapsille seuraavaksi päiväksi, mikä olisi itseasiassa varmasti se arjen ideaalitilanne. Silloin voin myös kokata miehelle ja minulle jotain, mitä lapset eivät esimerkiksi suostu syömään. Mutta katsotaan, mistä tässä kuukauden aikana pystyn nipistämään ja onnistuuko se ylipäätään kovin helposti. Yksi vinkki muuten jo tässä: söin ennen aina aamiaiseksi kreikkalaista jugurttia, pähkinöillä ja marjoilla. Olen lähes kokonaan vaihtanut aamupalani takaisin kaurapuuroon. Siitä saa jo säästöakin aikaiseksi. Olisikin mielenkiintoista kuulla, mistä te tingitte kaupassa?

Kivaa viikonloppua kaikille!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s