Elämäni aakkoset (osa I)

Aloitin edellisenkin blogini tekemällä Gloria-lehdestä tutun elämäni aakkoset -kyselyn ja koska nyt ollaan taas vähän uuden äärellä tai ainakin uuden nimen äärellä, niin ajattelin, että sitä olisi kiva päivittää, joten täältäpä palaa. Teen kahdessa osassa, jotta postauksesta ei tule aivan liian pitkä.

A Tämä on helppo, ehdottomasti aamiainen tai aamut. Oli kyseessä sitten arki- tai viikonloppuaamut, niin kaikki käy. Olen ehdottomasti aamuihminen, enkä juuri koskaan yli kahdeksaan nuku. Paras tapa olisi herätä tyhjään keittiöön ensin itse keittämään kahvia, ennen kuin kukaan muu nousee. Sattuneista syistä ne aamut ovat kyllä harvassa. Aamiaisen ohittaminen tuntuisi myös kovin vieraalta, nykyisin syön aina kaurapuuroa tai banaanipannareita. Inhokki A-kirjain tällä hetkellä on varmaankin auto. Asuinpaikan vuoksi olemme pakotettuja kahteen autoon. Olen aika kyllästynyt ajamaan ja olisin myös täysin valmis toisesta autosta luopumaan. Yksi monista syistä, miksi muutto pyörii aika paljon nykyisin mielessä.

B No tähän kai pitää vastata nyt ne baananipannarit, koko perhe rakastaa! Tai barre, barre-tunnit ovat ihania!

C California, yksi haavematkakohteeni. Haluisin ajaa Pacific Coast Highwayn, vuokrata jostain rannan läheisyydestä asunnon, tehdä siellä itse aamiaista ja nauttia rennosta tunnelmasta.

D Dean & Deluca, ihana ruokakauppa, jonne toivoisin taas pian pääseväni fiilistelemään tunnelmaa.

E Eläimet, lähellä sydäntä aina vain. Olen varmasti edellisessä elämässä pitänyt löytökoirien tarhaa. Jos lapset ovat yhtä eläinrakkaita kuin äitinsä, niin oppivat varmasti nopeasti, keneltä pupuja kannattaa pyytää. Tällä hetkellä meillä on yksi koira, ja juuri nyt hyvä näin.

F Farkut, oman vaatekaapin kulmakivi, joita käytän useita kertoja viikossa, mieluiten otan ne sinisenä.

G Gilmore Girls, yksi kaikkien aikojen parhaista sarjoista.

H Helsinki, ihana Helsinki, mihin koen jatkuvaa ikävää. Pääkaupunkiseudulla toki asun nytkin, mutta olisin valmis taas palaamaan Helsinkiläiseksi, mielummin ennemmin kuin myöhemmin.

I Itsetunto, tärkeä ominaisuus tietysti itselle, mutta erityisen tärkeä asia pohdittavaksi lastenkasvatuksessa. Uskon, että hyvällä itsetunnolla ja kourallisella empatiaa varustettu yksilö ei esimerkiksi koskaan kiusaa muita. Lasta ei varmasti voi liikaa kehua.

J Jumpat. Liikuntamuodoista parhain, siis ryhmäliikunta. Jatkoin taas salijäsenyyttäni kesän jälkeen ja aikataulullisten ongelmien vuoksi olen treenannut pääasiassa nyt salilla, no valitettavan harvoin vielä sielläkin. Salitreeniin pitää asennoitua ihan eri tavalla kuin jonkun toisen vetämiin jumppiin ja väsyneenä iltaisin treenistä saa paljon enemmän irti ryhmässä. Suosikkejani ovat pilates (erityisesti groovy pilates), kaikki tehokkaat hiit-treenit, steppi (jossa en ole kertaakaan vielä toisen raskauden jälkeen käynyt), barre ja tanssitunnit.

K Kahvi, jota ilman ei aamut ala tai pullat maistu yhtä hyviltä. Mielessäni aina kaihertaa ajatus, että olisin terveellinen teen juoja, mutta ei, en vaihda kahvia, en varmaan ikinä. Enää en juo mitään erikoiskahveja, vaan kahvi aina tummana kauramaidolla kiitos. Toinen K olisi varmaan keikat tai konsertit. Yksi parhaista tavoista viettää vapaailtaa on syödä hyvin jossain ihanassa ravintolassa ja suunnata siitä hyvälle keikalle.

L Lapset, luonnollisesti tärkeintä koko maailmassa ja kovin kiitollinen, että niitä on kaksi meille siunattu. Toinen L olisi varmaan lehdet, rakastan paperilehtiä, säännöllisesti luen Glorian ruokaa ja viiniä (tilaan), ruotsalaista Mamaa ja säännöllisen epäsäännöllisesti ostan Trendin, Damermas världin tai Glorian kodin.

M Matkustaminen ehdottomasti. En juurikaan turistina etsi upeimpia nähtävyyksiä tai extreme-kokemuksia, vaan olen sellainen arkireissaaja, vien mielellään arkea lomalle mukaan, tykkään käydä salilla tai lenkillä, istuskella kahviloissa ja bongailla paikan menoa ja ihmisiä. Lasten kanssa käydään paikallisissa leikkipuistoissa, siellä sitä paikallista elämää vasta on helppo seurata. Asun mielelläni hotellissa ja yhtä mielellään vuokraan myös lomakodin, molemmissa on puolensa. Paikalliset ruokakaupat saattavat olla usein reissuni mielenkiintoisin nähtävyys ja tuliaiseksi kotiin ostan usein esimerkiksi suolaa, keittiöpyyhkeitä tai vaikka hyvää pastaa riippuen missä ollaan.

N Ihana, ihana New York, mihin kaipaan aina vain. Tämä tuskin sen kummempia selittelyjä kaipaa. Ensimmäisen kerran olimme siellä häämatkalla 2012.

O Opettaja, ammattiminäni. Työ on samaan aikaan opettavaista, avartavaa, raskasta ja kivaa. Toisinaan kaipaan aamuisin, että voisin mennä töihin omaan toimistoon, vetää oven kiinni ja olla tunnin hiljaa. Ja toisinaan tuntuu siltä, että olen tosi oikeutettu saadessani tehdä tällaista työtä. Nyt olen tosin hoitovapaalla vielä, kaipaan kyllä jo töihin usein, mutta juuri nyt näin on hyvä.

Tämä korvatkoon tällä kertaa perjantaipullapäivän. Tällä viikolla melkein kaikki perheessä ovat enemmän tai vähemmän sairastaneet, joten ensi viikolla taas paremmalla otteella blogin kimpussa.

Tai yhden hyvän lastenvaatevinkin voin kyllä tänne heittää näin perjantain kunniaksi vielä. Ihan siis syystä kannattaa näköjään valita kotimaisia lastenvaatemerkkejä. Hankin kesän aleista lapsille Gugguun legginsejä ja laatu on mielettömän hyvä! Voin sanoa, että niitä on pesty ja edelleen ovat kuin uudet. Sama juttu Kaikon mekoissa, superlaadukkaita ja kauniita. Tuntuu myös, että laadukkaammista vaatteista tahrat vain irtoavat helpommin. Kappahlin ja Zaran laatuun taas en viime aikoina ole ollut kovinkaan tyytyväinen ainakaan lastenvaatteiden osalta.

Follow my blog with Bloglovin

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s