Perjantaipullapäivä

Hyvää alkanutta marraskuuta! Ihanaa, perjantai ja pitkästä aikaa perjantaipullapäivän kimpussa. Kolmen viikon aikana onkin kerääntynyt muistiinpanoihin sitä ja tätä.

  • Päivän perjantaipullat syödään…en siis tiedä vielä missä. Suunnitelmat ovat aivan auki. Aina hyviä vaihtoehtoja olisivat Levain, Patisserie Teemu & Markus ja Story.
  • Pitkästä aikaa voin myös vinkata loistavasta sarjasta: HBO:n Succession. Aloimme katsoa tätä mieheni kanssa viime viikolla aika ex tempore ja jäimme viimeistään toisessa jaksossa ihan koukkuun. Sarjassa on sopivassa suhteessa perhedraamaa, politiikkaa ja yritysmaailmaa ja tapahtumapaikkana New York ei ainakaan tunnelmaa latista. Henkilöhahmot ovat nerokkaita ja parasta sarjassa onkin se, että yhdessä jaksossa ei edes tarvitse tapahtua paljon ja silti se pitää tiiviisti otteessaan. Henkilöiden väliset kemiat, keskustelut ja yhteenotot ovat sarjan suola.
  • Jos tiedossa on vielä Halloween hulinoita viikonloppuna, niin hyvät tarjoilut lastenjuhliin voi loihtia helposti hämähäkkiteemalla. Hämähäkkikuppikakut saa aikaiseksi valmiista kuppikakkujauheesta, johon lisätään vain rypsiöljy ja vesi, kuorrute tummasta suklaasta ja tuorejuustosta ja koristeeksi lakunauhoista jalat, syötävät silmät saa ostettua valmiina leivontahyllystä hyvinvarustelluista ruokakaupoista ja päälle vielä vähän suklaaströsseleitä. Suolapalat saa tehtyä nakeista ja valmiista croissanttitaikinasta. Pieni pala taikinaa keskelle nakkia, viillot nakkien päihin, silmät nakinpaloista painettuna taikinaan ja uuniin. Viillot avautuvat hyvinkin hämähäkkimäisiksi jaloiksi. Tyttöni siis halusi järjestää naapurin lapsille Halloween-juhlat. Herkkujen lisäksi metsästettiin aarretta ja tanssittiin. Tämä on muuten minun ainainen kuvasuosikkini liittyen Halloweeniin.
  • Viikonloppuna kerään Halloween-koristeet pois ja haen jo tähdet varastosta ikkunoihin. Marraskuu antaa jo lupauksen joulusta. Koristeet laitan mielellään ajoissa esille, koska heti Tapaninpäivän jälkeen olen jo valmis pakkaamaan ne takaisin laatikoihin. Pitäisiköhän sunnuntaina leipoa jo pipareitakin. Ho ho ho vaan siis.
  • Itselläni on tällä hetkellä hieman ristiriitaiset fiilikset talven tulosta. Tavallaan lumi, joulu ja pieni pakkanen saa perhosia vatsaan, mutta sitten taas loska, räntä, pimeys ja jatkuva paleleminen ei. Katson aina tässä talven alla mahdollisuuksien mukaan Gilmore Girlsin joitain tuotantokausia ja sieltä jos jostain saa positiivista talvienergiaa. Negatiivisten ajatusten tullen mietin Lorelain suhtaumista lumen tuloon ja ahdistus on heti tipotiessään.
  • Tällä hetkellä mun suosikki instagram-tili on tämä. Jos rakastat Nykkiä tai tunnet suunnatonta allekirjoittaneen kaltaista ikävää kaupunkiin, tili joko auttaa tai aiheuttaa vielä suurempaa tuskaa. Tosi kauniita kuvia Nykistä tarjolla siis.
  • Viime viikonloppuna meidän oli tarkoitus viettää muutaman tunnin treffit miehen kanssa ja mennä leffaan ja ehkä myös pikaisesti pitsalle. Vaihdettiin lennossa suunnitelmat, koska halusin käydä kirjamessuilla. Hyväksi treffikomboksi osoittautui siis kirjamessut ja japanilainen ruoka. Pienen hetken olo oli tosi kulturelli. Tykkään tosi paljon japanilaisesta ruuasta, mutta käyn harvoin syömässä mitään muuta kuin sushia. Dumplingsit ja ramenkeitto oli ihana yhdistelmä. Tänään kokataan kuitenkin pitkästä aikaa uunifetapastaa.
  • Marraskuu ei muuten missään nimessä ole vuoden karsein kuukausi. Pimeä se voi olla, mutta täynnä odotusta ja tunnelmaa. Vuoden nihkeimmän kuukauden palkinnon saa vuosi toisensa jälkeen tammikuu. Tänä vuonna olemme onneksi ymmärtäneet helpottaa siitä viikon reissulla lämpöön.

Hyvää viikonloppua kaikille!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s