Metsäratsastus ja banaanikakkua

Jihuu, pitkä toive toteutui viikonloppuna, kun vanhempi tyttö pääsi viimein ratsastamaan. Tähän asti kokemukset ovat rajoittuneet Haltialan ja Rehndalin lyhyisiin ponilenkkeihin, nyt tiedossa oli vajaan tunnin metsäratsastus. Kokemus oli ehdottomasti koko hinnan arvoinen ja enemmänkin. Vartti ennen ratsastusta poniin tehtiin tuttavuutta, harjattiin karvaa ja letitettiin harjaa, minkä jälkeen lenkki alkoi. Maisemat vaihtelivat pellolta ja hiekkateiltä metsäpolkuihun, aurinko paistoi ja linnut lauloivat. Kokemus oli suorastaan idyllinen. Pari ohjaajaa johtivat lenkkiä ja vanhemmat taluttivat itse lastensa poneja. Mainittuani ilmoittautumisessa olevamme retkellä ensimmäistä kertaa, valikoitui meille rauhallinen ja kiltti Lilja-poni. Niin rauhallinen hän oli, että juoksusuoralla (mikä kieltämättä tuli meille hieman yllätyksenä) Liljalla oli haasteita jaksaa juosta kolmea metriä pidempää matkaa. Kun ei huvita, niin ei huvita. Näin ensikertalaisina se sopi meille mainiosti ja taputtelimme ja kannustimme ponia tarpeeksi rauhallisesta kyydistä. Lapsille tallilla on tarjolla myös lyhyitä ratsastuskokeiluja ja puolentunnin alkeistustunteja, joilla opetetaan liikkeelle lähtöä, pysättämistä ja kääntämistä. Tunteja on tarjolla myös aikuisille. Houkutus on kieltämättä aika suuri.

Koko tuo Kummingårdenin Ridlekiksen alue oli uskomattoman ihana, paikalta löytyi ponien ja hevosten lisäksi niin kissoja, kanoja kuin kalojakin. Kahvilan pihalla oli tramppa ja keinulauta, ja ympäristö oli vehreä ja superkaunis. Ison erityismaininnan ansaitsee paikan kahvila Wasabi Orangeri café & butik. Olen aika varma, että se oli kaunein kahvila, missä olen ikinä ollut. Erilaset puupöydät ja puu- ja rottinkituolit olivat asteteltu kauniisti ison kasvihuoneen sisään. Jokaiselta pöydältä löytyi iso ja näyttävä huolitellusti viimeistelty upea kukka-asetelma, tarjolla oli mm. banaanikakkua, kardemummakierteitä, kookospalloja ja jäätelöä. Paikka tarjoaa torstaisin ja perjantaisin myös lounasta ja viikonloppuisin brunssia. Aurinkoisesta ilmasta huolimatta emme kahvitelleet ja syöneet ansaittuja jätskejä ulkona, sisällä tunnelma oli nimittäin aika erityinen. Ihana paikka! Sinne palaan varmasti monta kertaa uudestaan. Uusi metsäratsastus on jo varattu.

Kivaa viikkoa kaikille! Palaamisiin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s