Kaunein ranta – Höllviken

Viimeinkin lämpöasteet ovat kohonneet yli kahdenkymmenen asteen, t-paidat ja kesämekot ovat aktiivisessa käytössä, uusi piknikviltti hankittu, rantoja googlailtu, roséet korkattu, varhaisperunoita graavilohen ja parsan kanssa nautittu ja lasten kesävaatehankintoja viimeinkin suoritettu. Jo maaliskuussa tehtiin toppatakeissa retki Höllvikeniin ja silloin aloin olla jo aivan varma, että siitä saattaa tulla suosikkirantani tässä lähistöllä. Eilen mentiin sinne viimein kesätamineissa ja ihana se todella on edelleen – hienohiekkaista rantaa simpukankuorineen silminkantamattomiin, pieniä suojaisia spotteja rantatuoleille ja vilteille ja täysin levätön rantaosuus lapsille (sinne ei tosin eilen menty, koska koira oli mukana). Noissa maisemissa silmä todella lepää. Metsän lisäksi tuollainen merimaisema tuoksuineen, pehmeine hiekkoineen, aallon liplatuksineen ja merilokkien ääntelyineen on varmasti parasta mahdollista mielen rentouttamista, ehkä jopa parempaa kuin lasi viiniä ja kirja. Ja jos kaikki kolme saa yhdistettyä, niin voi olla seesteinen olo pitkään.

Kotoa meiltä rannalle ajaa noin vartin, joten sinne tosiaan voi lähteä ihan lyhyellekin retkelle. Aika läheltä Höllvikeniä löytyy myös pieni söpö Falsterbon kylä, jonka läpi maaliskuussa ajoimme. Satama vaikutti todella viehättävältä söpöine ravintoloineen ja ravintolaterasseineen. Kesätoivelistalle on siis merkattu myös pitkä lounas Falsterbossa. Ja löytyy sieltä varmasti niitä aivan yhtä ihania hiekkarantojakin. Ymmärrän kyllä täysin niitä ihmisiä, jotka ovat päättäneet tuolta ajaa päivittäin töihin Malmöön, söpöjä pieniä taloja omena- ja kirsikkapuineen upeissa merimaisemissa. Sydämenkuvat silmissä vain kasvavat.

Vieläkään en ole tälle vuodelle uimassa käynyt. Koko kevään olen kylmää pulahdusta suunnitellut, mutta koska meillä ei ole ihan lähirantaa, niin en vain ole saanut aikaiseksi mennä. Viimeisestä onkin jo aikaa. Eilen pääsin jo niin pitkälle, että pakkasin uikkarin korikassiin mukaan, mutta siinä lapsia ja koiraa vahtiessa ei ihan sellaista sopivaa hetkeä sitten kuitenkaan tullut. Seuraavalla kerralla sitten. Ostoslistalla rantakesälle 2020 vielä kuitenkin olisi sellaiset kokoonteitettavat rantatuolit, mistähän saisi kivat?

Kivaa viikkoa kaikille!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s