Kaupungin parhaat kanelipullat?

Ilmeisen luotettavalta lähteeltä kuultuani kaupungin parhaista kanelipullista, kiihdytin tietysti rattaat perjantaina suorinta reittiä paikalle. Kyseessä on itseasiassa kahvilaketju St. Jakobs Stenugnsbakeri , minkä toimipisteitä löytyy ainakin neljä Malmöstä ja mahdollisesti yksi Lundista. En ole ihan varma, onko kysessä koko Ruotsin kattava fikapaikka, ehkä ei. Mutta pullat, ne todellakin olivat hyviä, sekä kardemumma että kaneli, koska tuttuun tyyliin sain myös vaihtarit. Niin hyvää kanelipullaa en ole ehkä syönyt, ainakaan tosi pitkään aikaan. Paikka itsessään oli sekin superviehättävä, niin kuin nyt Ruotsissa olettaa saattaa – viihtyvyyteen ja esteettisyyten panostetaan, ja taito myös osataan. Tänään vanhankaupungin lauantaikävelyllä kävin hakemassa myös paikan toisesta pisteestä kauppahallista tuoreen leivän kotiin, koska viikonloppuna nyt pitää vain saada hyvää leipää. Sekin oli oikein hyvää, ja muutama onneksi vielä jäljellä, koska olimme liikkeellä viimeisillä hetkillä juuri hieman ennen viittä.

Samaisella perjantaipullarundilla eilen astuin myös sisään kauppaan,jota olen tähän asti ihaillut vain ulkopäin, AB Smålandiin. Ovella olin jo täysin myyty ja valmis muuttamaan sisään. Toiveissa oli löytää mukaan söpö perjantaipuska, mutta sitä en tiennyt, että pääsen itse kokoamaan kimpun runsaan kukkapöydän antimista. Kyseessä on ihana vehreä lifestyle -kauppa, mistä löytyy myös kahvila. Kuvat puhukoon puolestaan.

Lähes kolmen kuukauden kokemuksen perusteella voin todeta varmaksi, että Ruotsissa ei varmasti kaikki ole paremmin, mutta siinä mielessä ruoho on hieman vihreämpää, että tällaisen kauneutta rakastavan silmiä kyllä osataan helliä paikassa kuin paikassa. Kaupat ja kahvilat ovat kauniisti suunniteltuja pieniä yksityiskohtia myöten ollakseen kuitenkin samalla rentoja kohtaamispaikkoja, kukkaistutuksista huolehditaan, niitä vaalitaan ja niitä on joka paikassa, kukkakaupat huutavat ihmisiä sisään ja istuttamaan, lasten leikkipaikat ovat houkutteleviä ja inspiroivia ja jopa parkkihallin hissin nappien värit tuntuvat olevan tarkkaan suunniteltuja. On se sitten pinnallista tai ei, niin itse arvostan kauneutta ympärillä, ja tykkään, että viihtyvyyteen panostetaan. Ehkäpä juuri sen vuoksi oma parvekepuutarhakin vihertää ja hyllyt pysyvät ojennuksessa. Inspiraatiota on ainakin tarjolla joka nurkan takana.

Hauskaa viikonlopun jatkoa! Palaan pian. Huomenna päästään taas heppailemaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s